Mijn diensten voor zelfstandig ondernemers

Wanneer je financiële administratie op orde is bespaart dat een hoop stress. Hoe richt je een administratie op  een slimme manier in houd je die op orde? Wat doe je zelf en wat besteed je uit? Niet teveel belasting betalen en ook geen gedoe krijgen met de Belastingdienst, hoe doe je dat? Ik help je graag het gemakkelijker te maken!

Bedrijfsadvies

Als ondernemer kun je niet alles alleen. Als het gaat om de toekomst van je bedrijf is het fijn wanneer je een sparringpartner hebt. Die sparringpartner wil ik graag voor jou zijn. Ik heb ruime ervaring met verschillende bedrijfsvormen, overeenkomsten, investeringen en financieringsvormen.

Financiële administratie

De financiële administratie kan op verschillende wijze gevoerd worden. Op papier of met een boekhoudprogramma. Alles zelf doen of een deel uitbesteden. Een goed ingerichte administratie bespaart tijd en geeft inzicht. Ik kan je helpen je administratie op een efficiënte manier in te richten.

Belastingadvies

Zo min mogelijk belasting betalen, dat is het verlangen van de meeste ondernemers. Ik ken de wetten en regelgeving en leg zeg ze uit zodat je ze zo voordelig mogelijk kunt toepassen. Ik kan je helpen bij het zelf doen van de aangiften btw. De jaarlijkse winstaangiften IB of VPB doe ik graag voor je.

Jaarrekening

Heb je een jaarrekening nodig voor een subsidieaanvraag of voor een financieringsvraag bij de bank, dan kan ik de jaarrekening voor je opstellen. Verplichte publicaties op een website of de deponeren bij de Kamer van Koophandel van de jaarrekening kan ik ook voor je verzorgen.

Online boekhouden

Eenvoudig en snel! Dat is online boekhouden. Scannen, mailen, bankmutaties automatisch inlezen, facturen maken en digitaal verzenden. Het is efficiënt en je hebt inzicht in de actuele cijfers. Ik kan je laten zien hoe het werkt en van afstand meekijken in je boekhouding en adviseren.

Salarisadministratie

Wat zijn de gevolgen wanneer je iemand anders voor je laat werken? Wat is de beste vorm? Neem ik iemand in dienst of wordt het een zzp contract? Ik kan je helpen de juiste keus te maken. Voor het inrichten van een salarisadministratie werk je samen met een specialist op dat gebied.

Meer inzicht in je financiële administratie?

Neem contact met mij op